Yıldızı Var Mısın Yok Musun programı ile parlayan Acun Ilıcalı listemizin birinci sırasında yer alıyor. Yıllar evvel anne ve babasını trafik kazasında kaybederek hayatını şekillendirmeye çalışmasıyla TV devi olmadan önce ilk giriştiği işi yurt dışından getirdiği kot pantolon, kazak, tişört olduğu İstanbul'da açtığı dükkanda uzun süre bu işi yürüttüğü ama ne yazık ki iflas eşiğine gelip işini yapamaz hale geldi.
Acun firarda programı ile TV sektörüne merhaba dedi. Muhabirlik döneminde programlarıyla milyonları ekran başına kilitleyen Acun Ilıcalı, anne ve babasını trafik canavarı yüzünden kaybetti.
İlk eşinden olan daha 10 aylık kızı babaanne ve dedesi ile birlikte Bodrum'a gitmek için yola koyuldular. Ancak karşı şeritten 190 kilometre hızla gelen arabanın kontrolü kaybederek Acun Ilıcalı'nın babası, annesi ve 10 aylık kızı şiddetli çarpışma sonucu karşıdan gelen arabanın infilak etmesiyle istenmeyen gelişmeler yaşandı.
Acun Ilıcalı yaşadıklarını şöyle anlattı, 'Hastaneye vardık, gecenin üç buçuğu, bu işleri söylemenin bir raconu vardır, olmalıdır, hala sinirleniyorum düşününce, "İlknur Ilıcalı'yı ziyarete geldim" dedim. Adam, önündeki deftere baktı, bir sayfa açtı, sonra başka bir sayfa, kafasını bile kaldırmadan ölmüştür!' ifadesini kullandı.
Kazadan kurtulan 10 aylık bebek, 'Mucize Çocuk' adıyla anılıyor. O kişi de Ilıcalı'nın en büyük çocuğu Banu Ilıcalı.
İkinci sırada yer alan ünlümüzün hiç bilmediğiniz hayat hikayesi için bir sonraki sayfaya geçiniz.
Gerçek adı Müslüm Akbaş ama hayranlarının dilinde 'Müslüm Baba' olarak anılan Müslüm Gürses, 7 Mayıs 1953 yılında Urfa'da dünyaya gelmiştir.
Ailesi ekonomik zorluklar nedeniyle acı hayata üç yaşında adım atan Müslüm Gürses, ilk terzi çıraklığı, kunduracılık yaparak ailesi ve kendi giderlerini karşılamaya çalışmıştır. Annesinin acısını kaldıramamışken kardeşini de kaybetmiştir.
Uzun yıllar hayatın zorluklarıyla karşı karşıya kalan Müslüm Gürses, 14 yaşında Adana'da yer alan çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasına katılarak birinci olmuştur. Burada 'Gürses' soyadını alarak artık hayatını şekillendirmeye başladı.
Anadolu turnesine çıkan Müslüm Gürses, Adana Tarsus yolunda trafik kazası geçirmiştir. Şoförü hayata gözlerini yumarken kendisi hastaneye kaldırılarak tedavi altında alındı. Doktorlar ilk müdahalesinde öldü diyerek morga kaldırdı. Gözlerini açarak tekrar hayata ameliyata alınmıştır. Yaşadığı kazayı ikinci kez doğdum diyerek aktarmıştır. 1979 yılında 'İsyankar' şarkısıyla ün kazanarak sinema sektörüne de giriş yaparak hayatı hiç beklemediği noktalara geldi.
2013 yılında böbrek, karaciğer ve akciğer enfeksiyonu nedeniyle hayata gözlerini yumdu.
Listemizin üçüncü sırada yer alan ünlünün şaşıracağınız hayat hikayesi için sonraki sayfaya geçiniz.
1952 yılında Şanlıurfa'da doğan İbrahim Tatlıses, kendi anlatımıyla 'Mağara'da doğduğunu kamuoyuna ilk ağızdan açıkladı. Ailenin en büyük çocuğudur. Babası ve annesinin etnik kimliği ile ilgili Kanal D ve Erbil'de söylemleriyle uzun süre gündemde kalmıştı.
Çocukluğunu şöyle anlatıyor, 'Çocuktum. 20 kuruş fazla kazanmak için sinemalarda 'Haydi buz gibi su' diye bağırarak su satıyordum. Bir gün koltukta oturan bir adam birden yerinden kalktı. 'Sus ulan eşek, seni mi dinleyeceğiz' diye suratıma 4 tokat attı. Ve o yediğim tokatlar beni buralara kadar getirdi.' dedi.
İnşaat çalıştığı esnada türkü söylediği esnada Adanalı sinemacı tarafından keşfedilmiştir. Şarkıcılık sektöründe ilk başlarda Adana'da ardından Ankara'da gazino ve pavyonlarda sahne almıştır. Türkiye'ye adını 'Ayağında Kundura' şarkısını 1974 yılında Kınalı Pavyonunda seslendirmesiyle duyurdu.
Hayat hikayesi acı gerçeklerle dolu İbrahim Tatlıses'in soyadı İstanbul'da sahne aldığı mekanda tanıştığı müzisyen Yılmaz Tatlıses'ten aldığını belirtti. Hayat hikayesi tatlı, ekşi ve acı şeklinde sürüklendiği vatandaşlar tarafından kendisine 'İmparator' denilmektedir.