Chp Kurultayı’nda Skandal İddia: Turan Güneş Bulvarı’nda Pazarlık Masası Kurulmuş
Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Ankara’daki Turan Güneş Bulvarı üzerinde bir ofiste delegelerle gizli pazarlıkların döndüğünü öne sürdü. Belgeler ve ses kayıtlarıyla desteklendiği belirtilen bu iddia, siyaset kulislerini hareketlendirdi.
TV100 canlı yayınında konuşan Burhan, yargı çevrelerinden aldığı bilgileri paylaştı. Kurultay sürecinde usulsüzlük yapıldığına dair soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, önemli delillere ulaştığını belirtti. Burhan’ın iddiasına göre, her şey Turan Güneş Bulvarı’ndaki bir ofiste başladı.
Delegelerle Pazarlık ve Ses Kayıtları
Burhan, “Turan Güneş Bulvarı’ndaki bir ofiste delegelerle pazarlık yapıldığına dair belgeler ve kayıtlar var” dedi. İddiaya göre, bazı delegelere “Bize oy verirsen şu makamı, şu ihaleyi alırsın” teklifleri sunulmuş. Bu teklifleri reddeden delegeler ise görüşmeleri ses kaydına alarak savcılığa teslim etmiş. Burhan, “Delegelere telefon açılıyor, açık açık rüşvet teklif ediliyor. Onlar da bunu belgeleyip yetkililere vermiş” diye ekledi.
100 Delegenin Yakını İşe Girmiş
Soruşturmanın detayları derinleştikçe çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Burhan, “Kurultayda delege olan 100 kişinin yakınlarının işe alındığı tespit edildi” iddiasını ortaya attı. Ayrıca, bazı hesaplara coin, döviz ve dijital para girişleri olduğu, döviz bürolarında yapılan görüşmelerin görüntüler ve konuşmalarla savcılığa ulaştırıldığı belirtildi. Şu ana kadar 5 delegenin ifade verdiği, önümüzdeki hafta bu sayının artacağı da gelen bilgiler arasında.
Kılıçdaroğlu’nun İfadesi Alınabilir
Burhan, soruşturmanın Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar uzanabileceğini ima etti. “Elde edilen yeni belgeler ve bilgiler ışığında, Kemal Bey’in görüşlerine önümüzdeki hafta başvurulacağı konuşuluyor” dedi. Ayrıca, delegelerin suçladığı isimlerin de ifadeye çağrılacağı öğrenildi. Bu gelişmeler, CHP içindeki kurultay tartışmalarını daha da alevlendirecek gibi görünüyor.