Mourinho, Lugano Galibiyeti ve Şampiyonlar Ligi Hedeflerini Değerlendirdi

Mourinho, Lugano Galibiyeti ve Şampiyonlar Ligi Hedeflerini Değerlendirdi
Jose Mourinho, Lugano'nun 4-3'lük galibiyetle kazandığı Şampiyonlar Ligi gollerini değerlendirdi. "İstanbul'daki rövanş maçında taraftar desteğiyle galibiyet hedefliyoruz." dedi.

Jose Mourinho'dan Galibiyet Sonrası Açıklamalar

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İsviçre temsilcisi Lugano'yu deplasmanda 4-3 mağlup eden takımın Teknik Direktörü Jose Mourinho, maçın ardından organizasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Mourinho, galibiyetin sevincini paylaşırken, önümüzdeki rövanş maçında taraftar desteğiyle galip gelmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlk Maçta Önemli Bir Galibiyet

Jose Mourinho, Lugano karşısında alınan galibiyetin ardından yaptığı değerlendirmede, "İlk maç galibiyetle tamamlamış olduk. İkinci maçımızı İstanbul'da oynayacağız. Taraftarlarımızın da yoğun desteği ile beraber hedefimiz galibiyetle ayrılıp turu geçmek" dedi. Bu açıklamayla, İstanbul'daki rövanş maçında taraftarların önemine vurgu yaptı.

Sentetik Çimde Oynamanın Zorlukları

Maçın sentetik çimde oynanmasıyla ilgili konuşan Mourinho, futbolcuların bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. “Maçtan önce bununla ilgili konuşmayı istememiştim çünkü bir mazeret sunmak istemedik. Plastik yani sentetik zeminde maç oynaması zordu. Futbolcular da bu anlamda tam anlamıyla zorlandılar. Top sürme yapmakta zorlandılar, performans konusunda zorluklar yaşandı. Dolayısıyla uyum sağlanması zor oldu. Bu sahada, bu zeminde oynamak kabul edilemez. Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir sahada oynanması bence kabul edilemez." değerlendirmesini yaptı.

Transfer Süreci ve Takımının Performansı

Transfer süreciyle ilgili sorulara yanıt veren Mourinho, kulübünün yaptığı şeylerden memnun olduğunu belirtti. “Açıkçası mutluyum. Kulübün çıkışından dolayı da mutlu ödemelerin gerçekleşmesi. Aslında ben geldiğimde kimseden bir söz istemedim. Sadece en iyi kadronun oluşturulmasını, yapabileceğimizin en iyisini yapmayı hedefledim. Zaten kulüp de bu anlamda bana en iyisini sundular. İyi bir kadroya sahip olmayı düşünüyorum. Tatilde olan oyuncularımız mevcuttu, bazı oyuncularımızla sadece üç antrenman yapmıştık. Zor bir durum belliydi. Başkanımıza, Yönetimimize, Sportif Direktörümüze, bu konuda efor, çaba sarf ettiğimi herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde yanıtladı.

İstanbul'daki Rövanş Maçının Önemi

Mourinho'nun açıklamalarında dikkat çektiği bir diğer önemli nokta ise İstanbul'daki rövanşın önemi oldu. İlk maçta elde edilen galibiyetin moral verici olduğunu, ancak henüz işlerinin bitmediğini belirtti. İstanbul'da oynanacak maçta taraftarların desteğiyle galip gelmeyi turu geçmeyi hedeflediklerini vurgulayan Mourinho, takımın geçen gün daha da iyi performans sergilediğini ifade etti.

Şampiyonlar Ligi

Son olarak, Şampiyonlar Ligi'nde gol hakkında konuşan Mourinho, takımının bu büyük turnuvada başarılı olmak için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti. Zorlu maç takvimi ve sentetik çim gibi engellemelere rağmen, futbolcuların gösterdiği performanstan memnun olduğunuı dile getirildi.

Özetle , Jose Mourinho, Lugano'nun 4-3'lük galibiyetle mücadele ederken, İstanbul'daki rövanş maçında taraftarların desteğiyle turu geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Sentetik çimde oynamanın imkanına da değinen Mourinho, transfer süreci ve takımın performansıyla ilgili olumlu değerlendirmelerde bulundu.