Asgari ücrete ek zam komisyonu toplanıyor! Ek zam sızdırıldı: 1 Ağustos'ta geçerli olacak

Asgari ücrete ek zam komisyonu toplanıyor! Ek zam sızdırıldı: 1 Ağustos'ta geçerli olacak
Milyonlarca asgari ücretli çalışanın beklediği haber nihayet geldi. Hükümetin asgari ücrete ara zam yapmayacağına dair açıklamalarıyla birlikte, son dakika bilgileri asgari ücretlileri heyecanlandırdı.

Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uyguladığı kemer sıkma politikaları nedeniyle geçim sıkıntısı çeken asgari ücretliler için 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak yeni asgari ücret bilgisi kulislere sızdı. İşte asgari ücret zammına dair tüm detaylar…

Asgari Ücrette Yeni Gelişmeler

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından asgari ücretlilerin de maaş artışı beklediği bir dönemden geçiliyor. Ocak ayında yapılan asgari ücret zammının ardından, enflasyonun yükselmesiyle birlikte çalışanların geçim sıkıntısı daha da arttı. Açlık sınırının 19.000 TL’yi aştığı bu günlerde, asgari ücretin 17.002 TL olarak ödenmesi, çalışanlar arasında büyük bir rahatsızlık yaratmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yıl sadece bir kez zam yapılacağını duyurmuştu, ancak gelen yeni bilgiler, çalışanların yüzünü güldürecek nitelikte.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor

Yıllık olarak yapılan asgari ücret artışlarının yanı sıra, son iki yılda yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle, Temmuz ayında da ilave zam yapılmıştı. Ancak bu yılın Ocak ayında yapılan asgari ücret artışından sonra, Hükümet yalnızca tek bir artış yapılacağını duyurmuştu. Ancak, açlık sınırının oldukça üstünde kalan asgari ücret nedeniyle, çalışanlar ek bir zam talep ediyor. Şu anda, asgari ücretle geçinenler hükümetten bu taleplerini karşılayacak adımlar atmasını bekliyor.

Hükümetten Beklentiler ve Kulislere Yansıyan Bilgiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ek bir zam yapılmayacağını açıklamıştı. Ancak SGK uzmanları ve kulis bilgilerine göre, asgari ücret tespit komisyonunun 1 Ağustos itibarıyla toplanması bekleniyor. Bu toplantı sonrasında, asgari ücretin güncellenmesi ve en az 3.000 TL ek bir zam yapılması olasılığı bulunuyor. Uzmanlar, yeni asgari ücretin 20.002 TL olabileceğini öngörüyor. Bu gelişme, asgari ücretli çalışanlar arasında büyük bir merak ve heyecan yaratmış durumda.