Gram altın yine rekorlara doymadı! İslam memiş'ten açıklama geldi: Altın fiyatları sert yükseldi

Gram altın yine rekorlara doymadı! İslam memiş'ten açıklama geldi: Altın fiyatları sert yükseldi
Altın fiyatları, yatırımcıların dikkat odağında. Çeyrek ve gram altın yeni haftaya nasıl bir başlangıç yaptı? Yükseliş eğilimi devam ediyor mu? 2023 yılını rekorla kapatan altın, 2024'te de en çok tercih edilen yatırım aracı olmaya devam ediyor.

Cuma günü altının ons fiyatındaki azalışa paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1997 liradan tamamladı. Yeni haftaya ise yatay seyirle başlayarak 1998 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 350 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 650 liradan satılıyor.

Ons Altın Fiyatındaki Düşüş Devam Ediyor

Altının ons fiyatı, düşüş eğilimini dördüncü işlem gününe taşıyarak şu dakikalarda 2 bin 24 dolar seviyesinde dengelenmiş durumda. Bu durum, yatırımcıları etkileyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

ABD Enflasyon Verisi ve Piyasa Beklentileri

Uzmanlar, ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin, küresel piyasalarda dolar ve dolar karşısındaki enstrümanlarda yeni bir trend başlatabileceğine dikkat çekiyor. Her ayın ikinci haftasında açıklanan bu verinin, yatırımcıların odağını oluşturduğunu belirtiyorlar.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten Yatırımcılara Mesajlar

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV100'deki yazısında yatırımcılara önemli mesajlar iletti. ABD enflasyon verisinin beklentileri nasıl etkileyebileceğine dair değerlendirmelerde bulunan Memiş, salı gününden sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş beklentisini paylaştı.