Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Meclis'e sunuldu özel sektör çalışanına da promosyon gelişmesi!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Meclis'e sunuldu özel sektör çalışanına da promosyon gelişmesi!
Türkiye'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan promosyon konusunda sıcak gelişmeler gündemde yer ediniyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Meclis'e sunuldu özel sektör çalışanına da promosyon gelişmesi! Türkiye'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan promosyon konusunda sıcak gelişmeler gündemde yer ediniyor. Bankaların promosyon yarışında emekliler ile çalışanlar için güzel gelişmeler gelmeye devam ediyor. Birçok firma patronu çalışanlarına promosyon ödemesi yapmazken bu süreçte de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından sıcak gelişmeler gündemde yer aldı.

Özel sektör firmaları ekseriyete maaş hesapları mukabilinde bankaların vermiş olduğu nakit desteklerini personele aktaramıyor. İş Kanunu'nda yer alan boşluğu kendi lehine kullanan patronlara da ilk adım ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından geldi.

MECLİS'E KANUN TEKLİFİ SUNULDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifine göre promosyon adı altında yapılacak ödemelerin de işçilerin hesaplarına aktarılacağı bildirildi. 

ÖDENMEYEN HER AY VE İŞÇİ İÇİN CEZA VERİLECEK

CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından imzalanan 4 maddelik teklif ile İş Kanunu’nda değişiklik öngörülüyor.

Kanun teklifinin kabul görmesi durumunda ise promosyon haklarını gasp eden işverenlere de idari para cezası verileceği bildirilirken; banka ile imzalanan mukavele uyarınca da promosyonu işçilere ödemeyen işveren, işveren vekili ve üçüncü kişilere; her işçi ve her ödenmeyen ay için 500 TL idari para cezası verilecek.