Son dakika toplu taşımaya bir zam daha! Vatandaş isyanlarda

Son dakika toplu taşımaya bir zam daha! Vatandaş isyanlarda
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma ücretlerinde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yarın gerçekleştirilecek toplantıda, toplu ulaşım ücretlerinin yeniden düzenlenmesi gündeme gelecek. Bu toplantıda, ulaşım ücretlerine yapılacak zam oranı da belirlenecek. İşte, bu toplantının detayları ve olası değişiklikler hakkında bilmeniz gerekenler.

UKOME Toplantısında Gündem Maddeleri

İBB’nin 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak UKOME toplantısının ana gündem maddelerinden biri, toplu taşıma ücretlerinde yapılacak artış olacak. Toplantının gündeminde, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 13 oranında bir zam yapılması önerisi bulunuyor. Bu değişiklik gerçekleşirse, şu anda 17.70 TL olan İstanbulkart kullanım ücreti, 20 TL’ye yükselecek. Ocak ayında yapılan yüzde 18'lik zam sonrası tekrar bir artış yaşanacak olması, vatandaşlar arasında endişe ve tepki oluşturdu.

Adalar’daki Elektrikli Araçlar da Gündemde

Toplantının 22 maddelik gündem listesinde, Adalar'daki elektrikli araçlarla ilgili bir diğer önemli madde de bulunuyor. Kamuoyunda “azmanbüs” olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin geleceği üzerine yapılacak görüşmeler dikkat çekiyor. Adalıların uzun süredir tartıştığı bu araçların geleceğiyle ilgili yeni kararların alınması bekleniyor. Bu konu, hem Adalılar hem de toplu taşıma kullanıcıları tarafından merakla takip ediliyor.

Yükselen Ulaşım Ücretleri ve Kamu Tepkisi

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yapılacak zam, şehirdeki ulaşım maliyetlerini artıracak. Ocak ayında yapılan yüzde 18’lik zam sonrası, yeni artışın gündeme gelmesiyle birlikte, toplu taşıma kullanıcıları yeniden yüksek maliyetlerle karşılaşacak. Toplu taşıma ücretlerindeki artış, özellikle düşük gelirli vatandaşlar için ek bir yük oluşturabilir. UKOME toplantısında alınacak kararlar, şehirdeki ulaşım dinamiklerini ve vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkileyecek.