İstanbul dahil o iller için alarm verildi! Sıcaklık düşüyor, çok şiddetli geliyor: Sağanak olacak

İstanbul dahil o iller için alarm verildi! Sıcaklık düşüyor, çok şiddetli geliyor: Sağanak olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere birçok kent için yeni hava durumu uyarılarında bulundu.

Kamugundemi.com - GÜNDEM - Son günlerde etkili olmaya başlayan sağanak yağışlar, İstanbul ve çevresindeki il ve ilçelerde yoğun şekilde görülmeye başlandı. Sağanak yağışların yanı sıra sıcaklıkların bu hafta 4 derece birden düşmesi ve yazdan kalma günlerin yerini serin havalara bırakması bekleniyor.

Hava Durumu ve Yağışların Dağılımı

Bugün ve önümüzdeki beş gün boyunca ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşullarının hakim olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi’nin Çanakkale hariç diğer bölgeleri, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu, İstanbul çevreleri ve Tekirdağ'ın doğusunda sağanakların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar ve Sıcaklık Değişiklikleri

Rüzgarın, Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerinden, Kastamonu ve Samsun kıyılarında ise kuzey ve batı yönlerinden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Sıcaklıklar 3-4 Derece Düşüyor

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Şen, özellikle Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz'in doğusunda yerel sağanak yağışların görüleceğini belirtti. Zonguldak, Düzce, Karabük, Kastamonu ve İstanbul çevresinde ise yerel olarak kuvvetli yağışların yaşanabileceğini ifade etti. Sıcaklıkların 3-4 derece azalacağı ve rüzgarın Akdeniz kıyılarında ile Kastamonu ve Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli esmesinin beklendiğini duyurdu. Ayrıca, yarın akşam Rize ve Artvin çevresinde çok kuvvetli yağışların olabileceği uyarısında bulundu.

Tekirdağ'da Sağanak Yağışların Etkileri

Tekirdağ'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışlar, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu noktalarlarda önlem alarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Tekirdağ’da hava sıcaklığı 20 derece ölçüldü ve sağanağın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.