Memur-Sen'den mağdur olan öğretmenlere açıklama!

Memur-Sen'den mağdur olan öğretmenlere açıklama!
Memurların ve öğretmenlerin haklarını savunmak adına görevli olan, Memur-Sen tarafından atılan imza, binlerce öğretmenin hakkı olan ek ders ödemesini almasında büyük bir engel teşkil ederken, Eğitim-Bir-Sen konu ile ilgili ayrıntıları aktardı.

Toplu Sözleşme bölümünün ‘Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti’ başlıklı 8’inci maddesinde yer alan şartlar nedeniyle, bazı öğretmenler, artırımlı ek ders alamıyor. Peki sadece, yüksek lisans ve doktora yapmış olan öğretmenlerin girdikleri dersler için ödenecek artırımlı ek ödeme tüm öğretmenler için geçerli olacak mı?

Eğitim-Bir-Sen, açıkladı...

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitime bağlı kurumlarda mesai usulü çalışan fakat artırımlı ek ders ödemesi alamayan, binlerce öğretmen için mevzuat değişikliği talep ettiklerini dile getirdi. Taleplerine, Milli Eğitim Bakanlığından olumlu bir yanıt gelmediğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen, Toplu Sözleşme bölümünün ‘Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti’ başlıklı 8’inci maddesinde yer alan şartları öne sürerek taleplerinin ret edildiklerini bildirdi.

Memurların ve öğretmenlerin haklarını savunmak adına yetkili olan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, kazanım olarak sundukları ve Toplu Sözleşmede imza attıkları, bu madde nedeniyle, binlerce öğretmenin hakkı olan ek ders ödemesinin alınmasına engel olarak, öğretmenlerin mağdur olmasına sebebiyet vermiştir.

Öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti alacak mı?

Öğretmenlerin bu mağduriyeti ile ilişkin, Eğitim Gücü Sendikası konu ile ilgili açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı; “Konu ile ilgili açmış olduğumuz tüm davalarda üyelerimizin hakları olan ek derslerin ödemesini alması için gerekli başvuruları yaptığımız zaman karşımıza çıkan en büyük problem yetkili sendikanın Toplu Sözleşme imzası. Bu konu ile ilgili açmış olduğumuz açmış olduğumuz 30’dan fazla kazanılan ve halen devam etmekte olan onlarca davamız bulunmakta. Bu ve bunun gibi davaların devletimize maliyeti dava başı minimum 10.500 TL. Bu mağduriyetin kaynağının ise yetkili sendika olması ne kadar üzücü. Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı değişikliğe gitmek istese de Toplu Sözleşme maddesi değişiklik yapmakta ciddi bir kamu zararı neden olmakta. Biz Eğitim Gücü Sendikası olarak, hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz. Tüm öğretmenlerimizin haklarını alabilmesi için gereken tüm çalışmaları yapmaya  devam edeceğiz.” dedi.