Meteoroloji’den sel ve sağanak uyarısı geldi! 24 Mart 2023 hava durumu raporu!

Meteoroloji’den sel ve sağanak uyarısı geldi! 24 Mart 2023 hava durumu raporu!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava raporu tahminini yayımladı. 24 Mart 2023 tarihli hava durumuna göre pek çok ilde sel ve sağanak bekleniyor. Peki, yurt genelinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni bilgilere göre 24 Mart 2023 tarihi hava durumu belli oldu. Sel ve sağanak yağışın birçok ilde etkili olacağı düşünülüyor. Bu yağışların beklendiği illerde dikkatli olmakta fayda var. İşte 24 Mart 2023 tarihi için hava durumu şimdi haberimizde sizlerle...

24 Mart için hava durumu belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerine göre 24 Mart 2023 hava durumu da belli oldu. Yapılan açıklamalara göre önümüzdeki 24 saat boyunca ülkemizin genelinin parçalı bulutlu olacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra   Ege'nin iç bölgesinin güneydoğu kısımlarında yağış bekleniyor. Yine Antalya ve Akdeniz Bölgesinin iç kesimlerinin ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yağışlı olması bekleniyor. Karadeniz ile Doğu ve Güney Doğu bölgelerinde de sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Yağışların yanı sıra İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyindeki yüksek yerlerde yer yer kar görülürken yer yer de karla karışık yağmur beklentisi de sürüyor. Beklenilen bu yağışların ise Diyarbakır çevresinde kuvvetli olacağı ön görüldüğünden dolayı bu ilin dikkatli olması gerekiyor.

Deprem bölgesi için uyarılar geldi!

Kahramanmaraş depremi sonrasında mağduriyet yaşayan ve çadırda kalmak zorunda kalan kişilerin dikkatli olması gerekiyor. Deprem bölgesi iller için sel ve şiddetli sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Elâzığ ve Malatya'nın güneyinde etkili olması beklenen şiddetli yağışların beraberinde sel de getirme ihtimali bulunuyor. 24 mart akşamı başlaması beklenen yağışların 25 mart gecesine kadar sürmesi de yaşanılacak olan mağduriyetin habercisi oluyor. Yağışlarla birlikte etkili olması beklenen şiddetli rüzgara da bekleniyor. Bu bölgede kalmak durumunda olan kişilerin ise olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmasında fayda var.