Resmi Gazete'de maaşlara zam kararı! 15 Temmuz'da geçerli olacak

Resmi Gazete'de maaşlara zam kararı! 15 Temmuz'da geçerli olacak
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar ile devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar konusunda önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, 2024 yılında da geçerli olacak şekilde uygulanacak. İşte ayrıntılar...

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetveller, bu kararda yer alan değişikliklerle birlikte 2024 yılında da uygulanmaya devam edecek. Bu karar, 17 Nisan 2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan düzenlemede yer alıyor.

Özel Hizmet Tazminatında Yenilikler

Kararın eki (II) sayılı "Özel Hizmet Tazminatı" cetvelinde de önemli değişiklikler yapıldı. Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri bölümünde, "Sayman" ibareleri "Sayman, Ayniyat Saymanı ve Diğer Saymanlar" olarak değiştirildi. Ayrıca, "Enstitü Sekreteri" ibaresine "Yüksekokul Sekreteri" ibaresi eklendi ve sayman tanımına dahil edilen roller genişletildi.

Diğer Tazminatlar ve Eğitim Öğretim Tazminatı

Diğer tazminatlar cetvelinde de çeşitli güncellemeler yapıldı. Eğitim Öğretim Tazminatı bölümünde, "Makine Teknolojisi" ibaresi "Makine ve Tasarım Teknolojisi" olarak değiştirilirken, "Kimya/Kimya Teknolojisi" ibaresine "(Kimya Teknolojisi alan derslerini okutanlar)" eklemesi yapıldı. Ayrıca, tarım ve sağlık hizmetleri alanlarında da çeşitli ibare değişiklikleri ve eklemeler yapıldı.

Din Hizmetleri ve Adalet Hizmetleri Tazminatları

Din Hizmetleri Tazminatı bölümünde, "Diyanet Akademisi" ibaresi eklendi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsisli eğitim görevlisi kadrolarına dair tazminat oranları belirlendi. Adalet Hizmetleri Tazminatı bölümünde ise "Müdür ve Sayman" ibaresi "Müdür, Sayman, Ayniyat Saymanı ve Diğer Saymanlar" olarak güncellendi.

Yeni Eklenen Kurum ve Okullar

Kararın eki (V) sayılı cetvele yeni sıralar eklendi. Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Özel Eğitim Okul ve Kurumları bu listeye dahil edildi. Bu eklemeler, ilgili okulların personeline yönelik yeni tazminat uygulamalarını içeriyor.

Yürürlük Tarihleri ve Uygulama Şekli

Bu kararın bazı hükümleri, 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Diğer hükümler ise 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde uygulanmaya başlanacak. Kararın hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.